Skönhetstips 2

För att lättare veta vart ditt kindben är,
placera tummen ovanför högsta punkten av ditt öra och lägg pekfingret ner mot kinden med nageln pekandes mot näsvingen. Det hårda som du känner under mitten av fingret är en bit av ditt kindben och den linjen som har bildats med hjälp av ditt finger är ditt kindben. Låter det krångligt? Prova själv så får du se...

NOTD

645 Burgundy
 

Sommarens favorit läppstift


Sommarens favorit läppstift måste nog vara mitt smart lipstick från KIKO,
det är i färgen 911 Watermelon och är det perfekta naturligt rosa läppstiftet. Det är inte ett fulltäckande läppstift utan den egna läppfärgen får lysa igenom lite vilket jag faktiskt gillar med det här läppstiftet, det innehåller även små glitterkorn som gör att det ser fantastiskt ut i solljus. Hållbarheten är helt okej inget magiskt och det doftar vanilj vilket är ett + i kanten.
 
Utan blixt
Med blixt

Skönhetstips 1

Tänkte starta en ny lite serie som kommer uppdateras varje måndag, för att göra starten på din vecka helt fantastisk. Serien har jag valt att kalla för skönhetstips och jag kommer dela med mig av några utav de bästa skönhetstipsen som jag har kommit över eller hittat på själv.
 
1. Det första tipset är mitt allra största guldkorn för vi alla har väl drömt om att slippa stora läppstiftsmärken och läppglanskladd på kanterna av olika glas... För att slippa det så är det så enkelt som att slicka lite på kanten av glaset där du har tänkt dricka och när sedan läpparna placeras där så kladdar de inte av sig och du undviker att kladdet senare hamnar i ditt ansikte, helt FANTASTISKT. Prova själv och upplev att en helt ny värld öppnar upp sig. (Funkar till 100% med läppstift, dock sämre med läppglans)
 
 
 

Invisible powder

 

Tänkte tipsa er om ett av mina absoluta favoritpuder, Invisible powder från KIKO. Invisible powder är, som man hör på namnet ett genomskinligt setting powder som kan användas både över foundation eller ensam. Själva produkten är ett vitt finkorning puder som blir genomskinligt när det kommer i kontakt med huden. Pudret har även en mattande effekt som inte torkar ut huden vilket är ett stort plus.
 
Pudret kommer i en plastig förpackning som ser och känns väldigt billig, men låt inte förpackningen lura dig för själva produkten är helt fantastisk. Det mattar ner huden väldigt bra och håller ansiktet matt hela dagen samtidigt som man blir sammetslen i ansiktet. Eftersom att pudret är genomskinligt och inte kommer att ändra färgen på din foundation eller hud så kan jag rekommendera denna produkt till alla, oavsett vilken hudton eller hudtyp som man har. Ett annat plus är att man får med en applikator i locket som är perfekt om man är ute och reser ofta eller om man har med pudret till skolan, då man inte behöver släpa med sig en borste. Jag föredrar dock att applicera pudret med en stor puderborste men det funkar lika bra med hjälp av applikatorn. En förpackning innehåller 13,5 g och kostar ca 120:- vilket är ett riktigt bra pris.
 
Allt som allt är det enda negativa enligt mig förpackningen, men det kan jag klart leva med.  ♡♡
 
  
 
 

På toppen av min dream list just nu

Tänkte dela med mig av de 3 produkterna som ligger högst upp på min dream list just nu, alla produkterna är i olika prisklass och några av de har jag velat ha väldigt länge.
 
1. På första plats hamnar Naked2 paletten från Urban Decay, den är enligt mig den ultimata neutrala paletten och det enda som hindrar mig från att lägga vantarna på en palett är priset. Priset varierar från 450-500:- i Svenska butiker.
 
2. På andra plats hamnar Make Up Stores liquid foundation, som jag har gått och förälskat mig i, är riktigt sugen på att köpa en flaska faktiskt. Priset är runt 245:-.
3. På tredje plats hittar vi min absoluta favoritparfym, Viva La Juice från Juice Couture. En helt fantastisk doft, att flaskan ser ut som den gör drar ju inte ner ha-begäret. Kostar ca 695:- för 50ml.
 
Vilka produkter ligger högst upp på eran dream list?

Basics: Hudton

När man använder sig utav smink så är det väldigt bra att veta sin hudton, inte bara för att hitta rätt foundation utan även för att veta vilka färger som man passar i. Det kan också vara bra att veta sin hudton vid val av kläder och när man ska färga håret. Din hudton kan antingen vara varm, kall eller neutral.
 
Det finns olika sätt att ta reda på vilken hudton som man själv tillhör och det enklaste sättet är att kolla vilken färg venerna på insidan av handleden drar mot. Om du tycker att de ser gröna ut så har du en varm hudton (Det gula pigmentet i huden gör så att det mörklila syrefattiga blodet i venerna framträder som gröna istället för blå). Om du istället tycker att de ser blå/lila ut så har du en kall hudton. (Det röda pigmentet i huden gör så att det mörklila syrefattiga blodet i venerna framträder som blå/lila). Om dina vener ser både gröna och blå/lila ut så har du en neutral hudton.
 
 
 
VARM HUDTON:
 
En varm hudton har en nyans på huden som går mot gult/orange. Om du har en varm hudton ska du även ha en foundation som har en gul underton. Du som har en varm hudton har lätt för att bli brun i solen och blir sällan solbränd. Du som har en varm hudton passar också bäst i guldiga eller bronsfärgade smycken.
 
Hy: Allt från ljus med fräknar till mörkbrun. (Ofta oliv, gyllene och asiatisk hud)
 
Ögonfärg: Bruna, Gröna, Gyllenbruna (även andra varmbruna nyanser). Samt Grönblå eller Blå.
 
Hårfärg: Hårfärgen har ofta röda, guldiga eller kopparfärgade inslag. Svart, Mörkbrunt, Gyllenbrunt, Mörkröd, Röd eller Mörkblond.
 
Färger du passar i: Elfenbensvitt/naturvitt, olivgrön, orange och gul.
 
KALL HUDTON:
 
En kall hudton har en nyans på huden som går mot rött/rosa. Om du har en kall hudton ska du även ha en foundation som har en rosa underton. Du som har en kall hudton har svårt att få en solbränna och istället så bränner du dig lätt. Du som har en kall hudton passar bäst i silvriga smycken.
 
Hy: Allt från mycket ljus till väldigt mörk. (Ofta blekrosa, pärlemor och skandinavisk hud)
 
Ögonfärg: Mörkbruna, Hazelbruna, Gröna, Ljusgröna, Blå, Grå samt Blågrå.
 
Hårfärg: Mörkbrunt, Mellanbrunt, Ljusbrun, Askblond, Ljusblond eller Vitt.
 
Färger du passar i: Kritvitt, blått, grönt, rosa och lila.
 
NEUTRAL HUDTON:
 
En neutral hudton har en nyans på huden som går mot både gul/orange och röd/rosa. Om du har en neutral hudton så ska du ha en foundation som har en beige underton. Du som har en neutral hudton har ganska lätt för att bli brun men kan samtidigt bränna dig ibland. Du passar i både guldiga, kopparfärgade och silvriga smycken.
 
Hy: Vilken hudfärg som helst.
 
Ögonfärg: Vilken ögonfärg som helst.
 
Hårfärg: Vilken hårfärg som helst.
 
Färger du passar i: Svart, grått och de flesta varma och kalla färger.
 
Om du fortfarande inte vet vilken hudton du har kan du prova att (helt osminkad och med håret uppsatt) hålla ett varmoranget tyg/klädesplagg under ansiktet. Om huden ser mjukare och bättre ut så har du en varm hudton, får huden däremot en konstig färg, mer skuggor samt tydligare ådror så har du en kall hudton. Prova nu med ett blått eller rosa tyg/klädesplagg på samma sätt, ser huden mjukare och allmänt bättre ut så har du en kall hudton, ser huden däremot blek och konstig ut så har du en varm hudton. Till sist så kan du pröva med ett grått eller svart tyg/klädesplagg, om du ser bäst ut då så har du en neutral hudton.
 
Om du har problem med att hitta din hudton så kan du googla på en av de foundations som du har blivit rekommenderad av en makeupartist eller som passar dig helt perfekt för att se vilken underton som den har. Det bästa är om du har flera foundations som du jämför med varandra för att få rätt resultat. Eller så går du och frågar en makeupartist eller någon som är kunnig inom ämnet om de kan berätta vilken hudton som du har.
 
 

KIKO nagellack

När jag var inne på KIKO i Rom så kunde jag inte motstå att utöka min nagellackssamling med ytterligare tre effekt lack. Två av lacken är från deras Sugar Mat Nail lacquer kollektion och  det sista är från deras Mirror Nail lacquer kollektion. Sugar Mat lackens formula innehåller kornliknande mikropartiklar som gör att lacket får en yta liknande sandpapper när de torkar, medans Mirror lackets formula innehåller mikro pärlor av aluminium som har en stark reflekterande styrka och gör att lacket får en spegelliknande resultat efter applicering. Alla lack är formulerade utan skadliga ämnen för att risken för allergi ska vara minimal.
 
Lacken kostar ca 25:- styck och innehåller 11ml.
 
 
 
 
 
 

 
 
 
Från vänster: 623 Blue, 645 Burgundy och 644 Sea Blue.